Lang weekend kamperen! Heerlijk!!

IMG_20150502_085110 IMG_20150502_085302 IMG_20150502_091006  IMG_20150502_140101 IMG_20150503_163923

En dan komt er vandaag weer een einde aan een heerlijk weekendje weg met een clubje uiterst gezellige levensgenieters. Afgelopen donderdag alles beginnen klaar te zetten om naar de camping te gaan. Wat zeg je? De camping? Jazeker, we gaan weer een weekendje kamperen. Nou ja, ikke dan, Gina is niet zo tenterig, daar wordt ze krenterig van dus zij krijgt de pipowagen. Ded hondjes hielden alles argwanend in de gaten maar werden nog niet nerveus, die voelen prima of je aan het inpakken bent om weg te gaan of maar gewoon aan het inpakken. Het verhaal werd de volgende ochtend een stuk dramatischer, ze waren niet meer uit de bus te krijgen, zodra de poort en de bus open gingen sprongen ze erin en klauwden zich vast in de vloerbedekking, zo, ons krijg je er niet meer uit! Sorry jongens, jullie moeten er toch weer uit, baasje gaat eerst een keer lossen op de camping en komt dan terug om jullie op te halen. Zo gezegd zo gedaan, even na de middag stonden we met ons hele hebben en houwen naast de pipowagen. Niet lang erna arriveerden Ron en Ria ook uit Purmerend en er werd eerst bier geschonken, het weekend was tenslotte begonnen nietwaar.

Ron en Ria gingen opbouwen, ik maakt de bus leeg en zie daar, daar kwamen de kaasjes aangereden, Marchel, Marielle en Daphne uit Gouda. Er werd nog meer bier geschonken, zo hoort dat op de vrije vrijdag. De tent voor de koele avonden werd opgezet zodat we lekker beschut konden zitten. Gouda stalde ook de caravan en bouwde de tent eraan. Gina voegde zich ook nog bij het gezelschap en dus waren we compleet. Oh nee, de hondjes moesten we nog even ophalen, vroem vroem heen en weer van de camping weer naar huis en onze beide rakkers opgehaald. Nou, toen was het feest compleet, 6 Newfies, de een nog gekker en wilder dan de andere, behalve Eros, onze ouwe man van dik 12 jaar, die vindt het allemaal niet meer zo spannend en bekijkt het van een afstandje. Daar zaten ze dan met z’n zessen, Eros, Ninja, Mazzel, Lana, Leike en Harieke die er altijd tussenuit steekt met zijn 2 kleuren. Ondertussen kwam de nieuwe bustent ook uit de zak en werd deze opgebouwd, hartstikke toppie tentje, heel ruim voor de honden en de meubels, zodoende hoef ik niet op mijn dakje te slapen maar lekker beneden in de bus. Lekker hoor, teeveetje aan en lekker relaxed liggen.

DSCF0014 DSCF0022 DSCF0025 DSCF0030 DSCF0036 DSCF0038 DSCF0043 DSCF0055 DSCF0061 DSCF0073

De eerste avond wordt er altijd gewoon patat gehaald met van alles en nog wat erbij, Lesse geeft altijd wel iets extra’s mee om te proeven, haha. En daarna was er weer een kleinigheidje om te drinken, wat likeurtjes gemixed en daarna een flesje Captain Morgan gekraakt. En dan slaat de vermoeidheid ineens toe en merk je dat het toch een lange dag was. Truste dus.

Zaterdag natuurlijk weer op tijd uit de veren en met de hondjes een stuk gewandeld voordat ik naar de hondenschool moest. De boys vinden het leuke om een stukje verderop naar de ezeltjes te gaan en daar aan te snuffelen en lang het hek heen en weer te rennen. Na de hondenschool een lichte lunch en daarna de obligatoire boodschappenronde in drie landen, tja, wat wil je, we zitten tenslotte in het smalste stukje Nederland hè. Eerst op naar de drankenhandel in Duitsland en daarna door naar de dierenwinkel in Belgie en een stukje verderop ook naar de kiosk voor sigaretten. De buit was al snel binnen en we konden weer terug om laat in de middag de grill op te stoken om de bbq pakketten te garen en op te peuzelen. Iedereen weer zijn buikje rond en wat denk je? Laten we iets drinken, lekker! Ergens aan het einde van de avond of in het begin van de nacht was er weer anderhalve liter rum verdeeld over een paar drinkers en ook sneuvelde er weer een fles likeur. Lekker slapen vandaag, heeeeeel lekker slapen…….

DSCF0085 DSCF0092 DSCF0097 DSCF0108 DSCF0114 DSCF0120 DSCF0126 DSCF0128 DSCF0146 DSCF0149

Zondag weer lekker op tijd op, wandelen, genieten van een ontbijt en nog wat genieten, gewoon genieten. We hadden eigenlijk afgesproken om een wandeling in Opglabbeek mee te lopen maar daar hebben we van af gezien, Eros moet dan in een wandelwagen en dat duwt niet lekker door het mulle zand. Bovendien was een groot deel van het parcours onbeschut en over de hei en dat is al gauw te warm voor een Newfy, die hebben liever water. Dus een andere wandeling gezocht aan de Hompesche molen in Stevensweert, kun je mooi om de plas heen lopen, ben je een uurtje of 2 stil en de honden kunnen hier en daar lekker in de plomp. Eros die ouwe piepte er ineens tussenuit, zijn baasje en vrouwtje staan z’n deken goed te leggen in de kar en hij staat ineens in het water. Tja, hij heeft dat zijn hele leven gedaan dus dat krijg je er niet uit. Water betekent automatisch zwemmen voor een Newf. Na de wandeling lekker koffie gedronken op terras bij de molen om daarna weer terug te keren naar onze basis. Nu hoor ik je denken, hmm, heen en weer rijden naar huis, gewoon hondenschool, wandelen in Stevensweert, waar staan die gasten dan ergens op de camping? Nou, is Susteren natuurlijk, net als vorig jaar.

De zondag ging verder en we trokken naar Heinsberg om een klein stukje vlees te eten, de mannen keken met grote ogen naar de 2 schnitzels met spek, eieren en saus gepresenteerd kregen en begonnen vol overgave de zaak weg te werken, tevreden knorrend en glimlachend. De dames hadden gekozen voor vlees met sausen van kaas en champignons, lekker machtig dus. Toen we uiteindelijk uitgegeten waren kon je iedereen naar huis toe rollen, wat een grote porties waren dat weer. Daphne moest helaas naar huis en blies de aftocht. Uitbuiken op de camping dan maar weer om daarna nog een avondwandeling te maken met zijn allen. Lekker langs de ezeltjes en…en…..en…..en toen ging het mis. Ninja die klein zwarte rakker vond die ezeltjes toch veel te leuk om er zomaar aan voorbij te lopen, een flinke ruk aan de riem, die brak en hij was vertrokken, onder de prikkeldraad door en achter de ezeltjes aan. Die schrokken zich natuurlijk een ongeluk en stoven luid balkend door de wie, gevolgd door een zwarte schicht die alleen maar wilde spelen. Hij kent natuurlijk de paarden thuis op de manege maar ezeltjes, die zijn wel heel erg leuk hoor. Marchel en Marielle waren in een flits over het hek en stoven ook door het weiland terwijl de rest van de groep zich stond te bescheuren van de lach. De boer was ook op alle tumult afgekomen, keek er eens naar van een afstandje en draaide zich weer om om met de rest van de hondjes te komen knuffelen. De beide weilandgasten liepen luid te foeteren en te schreeuwen op Ninja die uiteinlijk de moed opgaf en zich meldde. Poehpoeh, dat was een enerverend intermezzo, maar wel leuk. We hebben de wandeling afgemaakt om daarna uh….uh….maar weer wat te drinken, hahaha, lekker! Het weer bleef prima, af en toe een druppeltje water maar verder was het heerlijk weer, niet te warm, niet te koud

DSCF0153 DSCF0168 DSCF0174 DSCF0203 DSCF0219 IMG_20150502_083707 IMG_20150502_134923 IMG_20150503_122340 IMG_20150503_141701 IMG_20150503_141747

Maandag, uitslapen, ontbijten, lekker buiten zitten genieten en na de middag nog even terug naar de drankenhandel, de voorraad was inmiddels weer een stuk geslonken. Daarna door naar de Edeka om nog iets speciaals te scoren voor Ria en op de terugweg nog even een pitstop ingelast voor een Duits tussendoortje, een fles bier en een broodje wordt. ’s Middags weer lekker buiten gezeten en ’s avonds nog een keer lekker gesnaveld en wat gedronken. Het weer werd helaas slechter, Ron had de voortent al afgebroken en opgeruimd, de rest gokte het erop. Jammer, de regen kwam en bleef komen, alles werd nat en natter, maandagavond kwam de storm nog over en het was weer ouderwets tentstokkenhangen geblazen. Maar ach, binnen bleef het droog en we hadden nog drank dus geen reden tot paniek. Het regende en regende en regende, het gras zal wel weer goed groeien.

IMG_20150503_163923 IMG_20150503_163928 IMG_20150503_164214 IMG_20150503_171433 IMG_20150503_204800

Dinsdagochtend, wat gaan we doen? Wachten tot het droog is of nat inpakken en thuis drogen? Ik heb het nat ingepakt, M&M gokten het erop en kregen na de middag alles lekker droog ingepakt, die voortent hoeft er dus niet meer uit voor de volgende vakantie. Toppie! We namen afscheid van elkaar en vertrokken huiswaarts, ikke om de hoek en zij weer terug naar Gouda. Thuis de hele zooi weer gauw uitgepakt en te drogen gehangen, nou, met de storm die dinsdag nog overwaaide was het allemaal zo droog en kan het ook weer netjes ingepakt worden. alleen jammer dat één van mijn tentstokken het begeven had, maar daar loopt nu een discussie over met de leverancier, het zal wel goed komen denk ik.

De avond stond in het teken van ‘terug naar de realiteit’ want er moest nog van alles klaar gezet worden in the house on G street. Ugh, Braunie had het wel zo’n beetje gehad met de wereld, de hele dag in touw, de halve nacht wakker, niet gegeten, ugh, daar wordt een mens niet vrolijk van. Ik was dus blij toen ik thuis rond een uurtje of 9 op de bank kan vallen.

Einde, afgelopen, voorbij, maar het was wel een heerlijk weekendje weg, die houden we erin, de groep heeft alweer aangegeven dat we het beslist nog een keer moeten doen. Komt goed! Eerst gaan we met z’n allen weer samen kamperen in Drenthe, da’s in september. De groep wordt dan een flink stuk groter, zo’n 30 personen en evenveel honden, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen. Oordoppen mee in ieder geval, hahaha.

Advertentie

Trackbacks / Pingbacks

  1. Bèrke’s nuue website | eb832 - juni 25, 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: