Praktijkexamen zythologie

Hahaha, zo wil ik al mijn examens wel doen hoor. De tafels waren mooi gedekt en we kregen van onze 3 koks een heerlijk driegangenmenu voorgeschoteld, een vissig voorgerecht, een varkenshaasje als hoofdgerecht en als toetje iets van deeg met kaas en nog wat raar spul erin. En ernaast natuurlijk de vragenlijsten. Het bleek uiteindelijk toch weer een hele kluif, ze maken het ons niet makkelijk hoor. Ik zeg het vorige week nog, jullie denken dat het alleen maar vreten en zuipen is maar dat is helemaal niet zo. Als je heel sec bekijkt dan is het eigenlijk niet eens meer leuk. Huh? Wat zegt die Brauns nu weer? Weet je, als je er ‘professioneel’ mee aan de slag gaat dan kun je nooit meer zeggen: ‘hmm, lekker pintje’. Je proeft iets en dan ga je gelijk ontleden, wat zit erin, ik proef gebrande hop, kaneel, koriander etc etc. Doordat je nu hebt geleerd om onderscheid te maken tussen de subtiele smaken kun je niet meer gewoon van een biertje genieten. Aan de andere kant is het natuurlijk altijd weer een uitdaging om iets te proeven en vooral met anderen te testen om dan de smaken naast elkaar te leggen. Maar al met al is het een geweldige cursus, ik hoop dan ook van harte dat ik ga slagen en de titel ‘zytholoog’ mag gaan dragen. Ach, als je hem hebt dan begint het eigenlijk pas, dan moet je je kennis uitbreiden. Lichtpuntje: ik heb mijn eerste opdracht al binnen om voor een groep mensen bij een menu de passende bieren te zoeken en die dan uit te schenken met een verhaal erbij. Goed hè?

IMG_20150427_184453 IMG_20150427_191801 IMG_20150427_200559 IMG_20150427_205051 IMG_20150427_212907

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: