Nestkeuring 15 november

Tn600_dsc_2021 Tn600_dsc_2045 Tn600_dsc_2048 Tn600_dsc_2049 Tn600_dsc_2051 Tn600_dsc_2054 Tn600_dsc_2074

Tn600_dsc_2079 Tn600_dsc_2084

Hoi trouwe lezers, afgelopen weekend was het dan zover: de nestkeuring. Afspraak in de Hanzehal in Zutphen op zondagochtend om 09.00 uur. In onze onnavolgbare drang om op tijd te komen heeft Gina er maar een lang weekendje van gebakken, we hebben een huisje op de prairie geboekt op de Veluwe, prachtig in deze tijd van het jaar. Eigenlijk zouden we van vrijdag tot maandag blijven maar ja, vrijdagavond nog naar school dus zaterdagochtend op tijd opgebroken, het busje volgestouwd rondom de kennels van de jongens en we waren vertrokken. Bij aankomst aan ons huisje bleek het een heel verstandig plan geweest om de rubberlaarzen in te pakken, toen we uit de auto stapten zakten we gelijk met onze schoenzolen weg in de modder. Lekker, vooral als je hond er picobello moet uitzien de volgende ochtend. Geen paniek, het zal wel lukken. Na een enerverende wandeling door het bos was er dus duidelijk niet veel meer over van het werk in de voorafgaande week, de jongens zaten allebei onder een dikke laag modder en slijk uit het bos. Wij ook. Geen nood, de waterblazer werd uitgepakt en na een dik half uur blazen was het ergste ervan af. Leike opgetakeld en op de salontafel gelegd en met kam en borstel onder handen genomen, weliswaar in etappes want zo’n jong hondje hou je niet een uur of langer stil. Tegen de tijd dat we gingen slapen zag het er alleszins weer redelijk uit. Bèrke, tsja, daar was geen eer aan te behalen, daar zat niet veel wit meer aan, het zag er voornamelijk bruin uit. Maar ja, die hoefde ook niet strak in het pak te zitten.

Tn600_dsc_2101_2 Tn600_dsc_2107 Tn600_dsc_2109 Tn600_dsc_2117 Tn600_dsc_2126 Tn600_dsc_2127 Tn600_dsc_2132 Tn600_dsc_2135 Tn600_dsc_2139 Tn600_dsc_2149

Zondagochtend al vroeg uit de veren, nou ja, van onze keiharde smalle matras afrollen dan, in het donker de honden uitgelaten en klein bruintje klaargestoomd voor de keuring. Om kwart over acht al in de auto onderweg, om negen uur afgesproken met Sonja zodat zijn nog even de puntjes op de i kon zetten voor wat betreft het ‘groomen’ van Leike. En je laat ze een minuut of 5 alleen en die hele dot puppyhaar op zijn hoofd en oren waren verleden tijd. Weg charmant ‘sjpoezekxf6pke’, hij zag er ineens een stuk volwassener uit, nu moet de rest van zijn inborst nog meegroeien en volwassen worden. Enfin, om 10.00 uur de hele groep in de ring verzamelen, pa, ma en 9 koters, 2 waren helaas verhinderd. De keurmeester was over het de hele groep bijzonder tevreden, dit bleek ook uit de vooral positieve beoordelingen, joepie !! Op Leike zijn brief staat zelfs dat als hij zo blijft doorgroeien hij het best wel eens ‘ver zou kunnen schoppen’. Jaja, we weten alleen niet of hij er wel zo’n zin in zal hebben, en veel belangrijker: of wij er zin in zullen hebben. Lange drukke dagen, wel gezellig natuurlijk maar iedereen houdt toch angstvallig iedereen in de gaten in verband met concurrentie, de mensen gunnen elkaar soms het licht in de ogen niet. Als Leike zich goed ontwikkelt zullen wij hem zijn showkansen zeker niet ontnemen maar hij op de eerste plaats hond kunnen blijven. En dat waren ze in de namiddag dan ook volop. Na Zutphen weer verlaten te hebben en onze weg terug gezocht te hebben naar Garderen was het tijd om het bos in te gaan, lekker ravotten. Nou, Bèrke vindt dat altijd wel oké en Leike was ook heel blij om gewoon lekker gek te kunnen doen. Na een wandel- en fotosessie met verschillende stops waren we kort voor zonsondergang weer terug in ons huisje en konden we de schade weer eens opnemen. 2 poppetjes, lekker modderig en 2 woefkes, heerlijk van boven tot onder modderig. Vooral ons vlekje, hij was van wit/zwart eigenlijk een beetje veranderd in bruin/zwart. Dus maar weer de waterblazer erover heen, dit keer had het niet zoveel effect als de dag ervoor, het was gewoon too much. En dan komt onze aloude lijfspreuk weer in het vizier: SJIETEGAAL!! De avond stond in het teken van een goed gevuld bord met saté van de haas, een paar halve liters om het vochtgehalte weer op peil te brengen en een lekkere capu om het af te ronden. De jongens hebben de hele avond lekker liggen snurken, volledig voldaan van een enerverend dagje. Nog een lekkere avondwandeling gemaakt en het was alweer tijd om te gaan slapen.

Maandagochtend wederom met een gebroken rug van het matrasje, ze hadden ons net zo goed een tatami matje kunnen geven, op tijd rechtop, ontbijtje en het was weer inpakken geblazen. Het busje weer netjes helemaal volgestouwd tot aan het dak, de jongens lekker hun plekje links en rechts in de kennel laten opzoeken en de route richting zuiden weer opgezocht. Bij thuiskomst direct ons vlekje maar weer in originele staat teruggebracht met een lekkere warme douche met shampoo, hij ziet er inmiddels alweer uit als nieuw. Nog even met de kam en borstel bewerken want donderdag mag hij weer mee naar school om patiënt te spelen, dan is het oefenen met zwachtels en spalken, ja, is goed, ik neem de camera mee om het te bewijzen.

Tn600_dsc_2155 Tn600_dsc_2161 Tn600_dsc_2175 Tn600_dsc_2176

Bijna vergeten, op zaterdag 7 november was de laatste wandeling van dit jaar georganiseerd door het wandelcomité van onze hondenschool, lekker in de omgeving van Maaseik wandelen, traditioneel een stop met koffie, koek en bier en na de 2e helft bij aankomst in onze kantine een lekker warme snack. Pé, Gerd, Arno, Bèr, bedankt, het was weer goed geregeld allemaal. de plaatjes van de wandeling staan hier

Een Reactie op “Nestkeuring 15 november”

  1. nienke zegt :

    heerlijk er even een weekendje tussenuit! Jullie newf-kleuter heeft het super gedaan op zijn eerste showtje! 😀 En wat een mooie foto`s! Stiekem zie ik ze zo het liefst, lekker struinen in de bossen! Dikke knuffel aan Lei en Berke!

    groetjes nienke en een poot van de “precious place”-newfies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: