Zythologengenootschap Kelder 35

Zo, weer een avondje les van Jorn, waar waren we gebleven met onze smaaklessen? Bitter, vandaag kwam bitter aan de beurt. Wat is er allemaal bitter? Olijven, grapefruit, witlof, asperge, pure chocolade en nog wat dingen. En biertjes met een bijpassende EBU, European Bitterness Unit, al eerste een Saison van St. Feuillien, heerlijk, een luxe pils met 22 EBU, daarna de Malheur met 45 EBU en als laatste een IPA, de Hop Verdomme met een 80 EBU. Je zou denken dat dat verrekte bitter moet zijn maar doordat ze er een hoop andere dingen bij doen (7 hopsoorten waaronder caramel) wordt het bitter voor een groot gedeelte geneutraliseerd. Al met al weer een leerzame en smaakvolle avond.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: