Zythologengenootschap ‘Kelder 35’

Het was een gezellig weerzien met de studiegenoten. Met elf studenten hebben we besloten om na de opleiding bij Syntra nog wat extra lessen kunnen gebruiken en hebben we leraar en ‘Feinschmecker’ Jorn Goemans weten te strikken om de 5 smaken nog eens duidelijk uit te leggen. E.e.a. gebeurt in het privécafé onder het huis van een studiegenoot, toepasselijk genoemd ‘Kelder’ met het huisnummer erbij. Vandaag bespraken we ‘umami’, één van de vijf basissmaken, een hartige smaak die je in veel dingen terug kunt vinden, je proeft er vaak ook iets van aarde in, zeg maar alles wat in en uit de grond groeit. De avond werd gevuld met theorie en praktijk, en natuurlijk proefden we ook een aantal speciaalbieren, voor een gezelschap zythologen natuurlijk nooit een straf. Volgende maand de volgende smaak, welke dat blijft nog even een verrassing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: