Geen MP3 maar MP2

Wat een week. Vorige week zondagavond zocht ik naar iets op internet en kwam ineens een Marco Polo tegen, maar dan in een witte variant, hele mooie bus. En ineens was het zaadje geplant, een diepe slaap volgde waarin ik waarschijnlijk al het Europese wegennet doorkruiste, maandag nog maar eens in de advertentie gekeken, overleg gepleegd met Gina en dinsdag een afspraak gemaakt om woensdag, net de dag waarop we allebei vrij waren en waarvoor we eigenlijk iets anders in gedachten hadden (maar dat is een ander verhaal), het land in te schieten voor een bezichtiging en een proefrit. Vlak voordat we even na de middag Wierden in reden schoot Gina ineens recht en zei ‘daar wonen ze!’ toen we langs een bordje Vriezenveen reden. Wtf, waar is ze nu weer door gestoken, wat bedoelt ze nou toch? Nou, daar wonen Johan en Dineke, onze geweldige tafel- en bargenoten tijdens onze cruise in het Midden Oosten eerder dit jaar. Beelden van Johan zijn gezicht kwamen gelijk weer boven, hij wees meestal iets aan op de Italiaanse menukaart en als het gebracht werd keek hij er met een verwonderde blik naar (heb ik dat besteld?) die goud waard was voor hij eraan begon en zijn bordje elke keer weer netjes leeg at. We hebben het bijzonder gezellig gehad, aan tafel en in de bar. Elke keer als ik vis eet schiet ik nog in de lach en zeg ‘bottn’, zo klonk het altijd bij ons aan tafel als er vis kwam want daar zitten botjes in, hahaha.

P1080089

Maar goed, niet afdwalen Braunie, de mensen willen de rest van het verhaal ook lezen. Enfin, in Wierden aangekomen stond de bus al klaar, we liepen eromheen, gingen erin zitten, probeerden van alles en nog wat en maakten een proefrit. Na terugkomst was het tijd om hard op hard te spelen, we willen deze witte bus hebben meneer maar kijk eens wat we in te leveren hebben, een prachtige zwarte bus met een luifel en een digitale televisie met dvd speler en een usb aansluiting. Ook een prachtig en goed onderhouden leren interieur, dat heeft die witte niet! Ja maar meneer, deze witte heeft een fietsenrek en een lossen luifel. Na veel vijven en zessen hebben we elkaar de hand geschud en was de deal rond. Leveren? Zaterdag! MP2, Marco Polo nummer 2 is een feit!

P1080673 P1080667 P1080690 P1080678 P1080679 P1080684

Woensdag en donderdagavond onze zwarte Marco leeg geruimd, tjonge tjonge, wat verzamel je een hoop troep in zo’n bus als je veel plek hebt, er bleven spullen uit komen. Dat wordt serieus opruimen want dat gaat zeker niet allemaal terug in de nieuwe bus. Vrijdagavond de weekbespreking waar we ook geen woord repten over ‘de witte’.

Zaterdag dan, eerst natuurlijk hondenschool, daarna direct naar huis, douchen en weer richting Wierden. Ondertussen hadden we al contact opgenomen met Johan en Dineke om gezellig een bak koffie te drinken dus die afspraak stond ook al. Een goeie 30km onderweg…..schrik……paniek…….checken….fuck! Overschrijvingsbewijs vergeten van de zwarte bus, shit shit shit! Omkeren en naar huis om daarna de route nog eens aan te vallen. Aangekomen in Wierden stond de bus al te blinken in de showroom, na de hele papierwinkel achter de rug te hebben werd Marco II naar buiten gereden en mochten wij het roer overnemen. Direct door naar Vriezenveen, hartstikke gezellig koffie gedronken en onze vakantie nog eens aan ons voorbij laten trekken, lachen joh! Daarna werd het hoog tijd om de neus van Marco II richting het zuiden te richten en huiswaarts te keren. Onderweg nog even een pitstop gemaakt en wat gesnaveld voordat de honden de bus aan een grondig snuffelonderzoek onderwierpen.

Zondag. Op zoek naar het graf van Netty die Gina 12 jaar geleden hielp stoppen met roken, zij is begin dit jaar overleden en begraven op de natuurbegraafplaats in Sint Odiliënberg. Eigenlijk was dit het plan van woensdag maar ja, er kwam een witte bus tussen. Het concept is heel mooi, je wordt gewoon ergens in het bos begraven en wordt letterlijk één met de natuur, misschien is dit iets waar we zelf ook over willen nadenken. Geen rijtjes, geen grafsteen, alleen een houten plankje of een klein steentje waar je naam in gegraveerd wordt, that’s it. Mooi, heel mooi.

P1080702  P1080703

Ook heel mooi: BBQ!, vandaag niet de Primo warm gestookt maar traditioneel de kleine Weber zijn werk laten verrichten, heerlijke verse hamburgers van de grill met gebakken uien en rode rozemarijn aardappeltjes uit de oven. Aaahhh…..life is good!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: