Examen uitschenken
Vanavond onder het kritisch oog van meester Paul Maes examen gedaan, het correct uitschenken en tappen van bier en het correct serveren aan de klanten. Opdracht: 2 getapte pilsjes, 1 luxe pils en 1 speciaal bier.
De exacte volgorde:
- Toog kuisen en spoelbakken voorbereiden en vullen met water en spoelmiddel
- Spoelemmers voorbereiden met reinigingsdoeken
- Reinigingsdoek voor de flessen uit de frigo klaar leggen
- Droogdoek voor luxe glazen klaar leggen
- Dienblad kuisen en voorbereiden
- Naar de gasten gaan, verwelkomen, tafel kuisen en bestelling opnemen
- Terug naar de toog, glazen spoelen en klaar zetten, glas voor speciaal bier drogen
- Flessen uit de koelkast halen en schoonvegen
- Luxe pils inschenken, onderste helft glas spoelen
- Pinten tappen, direct afschuimen en onderste helft glas spoelen
- Serveren aan de klanten, eerst de pils, dan de luxe pils met fles
- Speciaal bier openen en aan tafel inschenken, ongeveer 2 centimeter in de fles laten
- Logo’s altijd naar de klant richten, viltjes, flessen en glazen
- Proost
Iedereen van onze groep is geslaagd, gefeliciteerd!!
Recente reacties