Examen uitschenken

IMG_20150601_194546tn

Vanavond onder het kritisch oog van meester Paul Maes examen gedaan, het correct uitschenken en tappen van bier en het correct serveren aan de klanten. Opdracht: 2 getapte pilsjes, 1 luxe pils en 1 speciaal bier.

De exacte volgorde:

  • Toog kuisen en spoelbakken voorbereiden en vullen met water en spoelmiddel
  • Spoelemmers voorbereiden met reinigingsdoeken
  • Reinigingsdoek voor de flessen uit de frigo klaar leggen
  • Droogdoek voor luxe glazen klaar leggen
  • Dienblad kuisen en voorbereiden
  • Naar de gasten gaan, verwelkomen, tafel kuisen en bestelling opnemen
  • Terug naar de toog, glazen spoelen en klaar zetten, glas voor speciaal bier drogen
  • Flessen uit de koelkast halen en schoonvegen
  • Luxe pils inschenken, onderste helft glas spoelen
  • Pinten tappen, direct afschuimen en onderste helft glas spoelen
  • Serveren aan de klanten, eerst de pils, dan de luxe pils met fles
  • Speciaal bier openen en aan tafel inschenken, ongeveer 2 centimeter in de fles laten
  • Logo’s altijd naar de klant richten, viltjes, flessen en glazen
  • Proost

Iedereen van onze groep is geslaagd, gefeliciteerd!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: