De BBQ maagd / the BBQ virgin – St. Louis style ribs

IMG_20150516_202825 IMG_20150516_204010 IMG_20150516_212540 IMG_20150516_221517 IMG_20150516_223305 IMG_20150517_112956 IMG_20150517_120133 IMG_20150517_120205 IMG_20150517_123019 IMG_20150517_154621 IMG_20150517_163956 IMG_20150517_164026

IMG_20150517_173345 IMG_20150517_225555

Nou ja, maagd ook weer niet helemaal, maar buiten het standaard werk als hamburgers, worsten, eigengemaakte saté en kant en klaar gemarineerd vlees kwamen we eigenlijk nooit. Tot nu, nu zijn we een nieuw kookhoofdstuk begonnen met als hoofdmotto: slow cooking.

Vandaag de Primo ingewijd, gisteravond de voorbereidingen getroffen, bbq saus gemaakt, ribjes schoongemaakt, in de rub gezet en de primo klaar gezet. Vanochtend de zaak in de hens gezet en even voor 12 uur was Primo op de juiste temperatuur en stabiel dank zij de BBQ Guru die eraan vast zit, die waakt over de constante temperatuur die je bij deze manier van koken nodig hebt. Aan het einde van de dag waren de eerste racks klaar volgens 2 methodes, de laat maar liggen tot ze goed gaar zijn methode en de 3-2-1 methode zoals Gina ze graag wilde hebben. Daarna had ik er nog een paar over die gemarineerd waren volgens het satérecept van mijn vader, die hebben dus de rest van de avond lekker liggen garen. Stom stom stom, ik had mijn extra rekje kunnen gebruiken om de tegelijkertijd te garen. Maar ach, zo is het ook lekker, en je blijft lekker bezig!

Smaaktest: LEKKERRRRRRRR !!!! Voor de eerste keer zeker niet slecht, vond ook het testpanel. Volgende week pulled pork dan maar? Hebben we met Pinksteren ook weer iets lekkers te snavelen.

Well, not really a virgin but except for the regular bbq stuff like burgers, sausages, homemade satay en pre-marinated meats we haven’t done much. Until now, a new chapter has begun, the main motto: slow cooking.

Today we fired up the Primo for the first time, last night we prepared the bbq sauce and the meat with special rub. At high noon today the temperature was perfect and stabile thanks to the BBQ Guru that’s installed, it ensures a constant temperature, exactly what you need for this type of food preparation. At the end of the afternoon the meat feel off the bones, we cooked them according to 2 methods, the ‘let them cook until they’re done’ way and the 3-1-1 way that Gee wanted hers. I had a few ribs left that we’re marinated Indonesion style like my dad used to do his satay which went on next and got the same treatment until late in the evening. Silly me, I could have done them at the same time, I did buy an extension rack. Oh well, makes for good practice I guess.

Taste test: FINGERLICKIN’ GOOD!! Said the testers. Guess we’ll schedule pulled pork for next week, yummie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: