Neem effe de bestelling op

Jazeker, als zytholoog moet je ook netjes de bestelling kunnen opnemen en een bier kunnen presenteren, vanavond dus oefenen oefenen oefenen om het goed te kunnen doen. Vandaag onder leiding van onze leermeester Paul Maes. We tappen vandaag 2 pilsjes, een luxe bier uit de fles en een degustatiebier, alles netjes volgens de regels zoals het hoort. Dat het niet makkelijk is bewees onze cafébaas Pirelli die al vaak aan tapwedstrijden heeft meegedaan. Hij gaf ons een instructie zoals het op wedstrijden gaan en die in de pas liep met de instructies van Paul, helaas maakte zelfs hij 3 kleine foutjes. Het is niet zo makkelijk als het lijkt. Werkgebied schoonmaken en voorbereiden, pils aansluiten en de tap op druk brengen en het water uit de leidingen spoelen. De spoelbakken vullen, poetsmiddelen klaar zetten etc etc. Daar gaan we dan, goedenavond heren, wat mag het zijn? Terwijl je de bestelling aan tafel opneemt veeg je de tafel schoon met een vochtige doek, daarna ga je terug naar je werkplek en begin je: glazen spoelen en eerst 2 pilsjes tappen, direct afschuimen, even met het kontje dippen in het water en klaar zetten op je dienblad. Daarna het luxe pils, zelfde ritueel, even afspoelen door de bodem van het glas door de het water te halen en als laatste het degustatiebier klaar zetten, in dit geval een St. Gummarus tripel, een heerlijk bier. Oeps, niet afwijken Braunie, opletten. Naar de tafel, de pintjes serveren met etiket altijd naar de klant toe, ook de viltjes, daarna het luxe pils inclusief het flesje zodat de klant dit nog kan lezen en als laatste de tripel, deze wordt aan tafel uitgeschonken voor de klant. Daarna terug naar je werkplek en zorgen dat je klaar staat om een nieuwe bestelling op te nemen.

Vrij standaard caféwerk zul je zeggen, alleen maakt de zytholoog er natuurlijk een hele show van en is hij pietlutterig over zo’n beetje alles. De flesjes moeten afgeveegd worden, de glazen moet goed schoon zijn en gemireerd worden, er moet precies goed getapt worden zodat je schuimkraag ook het juiste volume heeft. Praktijkexamen op 1 juni, ben benieuwd, ik gooide vanavond al een pint om en daar stootte ik nog een glas van de bar, goed bezig die jongen, geef hem nog maar een pintje!  Volgende week nog maar een avond oefenen, nu kan het nog.

IMG_20150511_185434 IMG_20150511_190444 IMG_20150511_192545

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: