Het weekend, we zijn er klaar voor!

Vrijdag op tijd naar huis, het weer was prima, koud met zon, ideaal om met kleine Harieke een wandeltocht van net geen 2 uur te maken, stukje muziek ‘oppe kop’ en gaan. Net voordat de zon definitief achter de Belgische horizon verdween waren we weer thuis.

IMG_20150417_190623 IMG_20150417_191659 IMG_20150417_194720

Later op de avond de traditie in ere gehouden en een kleine weekbespreking gehad, zaterdagochtend natuurlijk hondenschool, de opkomst was groot én de nieuwe puppylessen zijn begonnen. Zaterdagmiddag ook traditioneel ditjes en datjes en op tijd onder de douche en klaar gemaakt voor de BBQ en smoker avond bij Bert & Angelique. Bert heeft als hobby roosteren en roken van vlees en vis, nou , ik kan je vertellen, hij heeft zich de laatste jaren tot een geweldige kok ontwikkeld, met Angelique als zijn trouwe sidekick, zij verzorgt alles wat eromheen hoort zoals het brood, de sauzen en de tapas. Als opwarmertje serveerde hij ons moinkballetjes, een combinatie van ‘mooh’ en ‘oink’, een rundergehaktballetje met kaas en specerijen omwikkeld met spek en dat langzaam in de rookoven garen. Daarna waren de Jalapeño’s aan de beurt, met kaas en ook omwikkeld met een dun speklapje, natuurlijk ook uit de smoker.

IMG_20150418_215539 IMG_20150418_215528 IMG_20150418_223734

Daarna één van mijn persoonlijke favorieten, pulled pork, een heerlijk stuk vlees dat je injecteert met allerlei smaakmakers en dan maar liefst 11 uur in de smoker legt, en natuurlijk moet je dat de hele periode lekker blijven insmeren met je favoriete saus. Als het geheel dan volledig gaar is trek je het, net als met soepvlees, helemaal uit elkaar in sliertjes en dan mag je erin duiken. Niet gewoon lekker maar heel heel heel erg lekker, verdomd lekker! Het lukt je ook niet om ervan af te blijven, zo’n schaal met fingerfood kun je gewoon niet met rust laten. Maar we waren nog niet klaar hoor, nee nee, sateetjes van kippendij, lekker gekruid en met een sausje erbij, deze van de ‘gewone’ grill, ja, ze staan tegenover elkaar, aan de ene kant de smoker en aan de andere kant de grill met in het midden de tafel, hahah, perfecte opstelling. We begonnen inmiddels al te voelen de broekriem waarschijnlijk een gaatje losser moest toen daar de ‘piece de resistance’ kwam, Bert’s Famous Homemade Ribs, geweldig gewoon, wat een smakelijke toestand, om je vingers bij op te eten. Ze worden eerst gekookt in een mengsel van specerijen voordat ze naar de grill verhuizen waar ze dan ingesmeerd worden met het geheime recept. Als je ze dan op je bordje hebt loopt het water al uit je mond en als je een ribbetje in je mond steekt zuig je het perfect op smaak gebrachte vlees er gewoon vanaf, precies zoals ik het liefste mijn ribbetjes eet. Ik ga de gok niet meer vaak aan in restaurants, de laatste jaren (zelfs in USA) heb ik er wel eens gehad die even ingesmeerd waren met saus en dan een kwartiertje op de grill gelegen hadden waardoor je je tanden zowat kapot bijt op de taaie rommel. Maar Bert heeft prima begrepen hoe het moet, vlees moet mals zijn, niet droog! En als je dan al zo rond als een ton bent maakt onze chefkok het af met aardbeien van de grill. Huh? Aardbeien van de grill? Tuurlijk, aardbeitjes in een foliepakketje met een scheutje geheim ingredient (rum) en die lekker op de grill warm maken, tjonge jong jonge, wat een feest. Aan het einde van de avond stonden onze buikjes gespannen van al deze lekkernijen en met een weemoedig gevoel gingen we naar huis toe. Verhuren Bert en Angelique misschien ook kamers? Kunnen we er een tijdje gaan wonen om elke dag van hun kookkunsten te genieten. Woehaa, doe maar niet, ik ben de 100kg al voorbij, als ik dat zou doen dan zou ik voor het einde van het jaar de 150kg ook wel voorbij zijn, hahaha. Maar ik heb met Bert afgesproken dat we contact houden, een smoker daar wil ik ook wel aan beginnen, eentje uit de fabriek of een home-made smoker, dat staat nog te bezien.

IMG_20150419_132955 IMG_20150419_134759

Zondag, een rondje uitslapen en met een vol gevoel opgestaan. Na de middag een lekkere panini gemaakt met……………..spare rib vlees, het laatste overgebleven ribbetje was op de een of andere manier in een velletje aluminiumfolie gekropen en meer naar Holtum gekomen, samen met een lokaal biertje uit Nieuwstadt. De rest van de middag werd gespendeerd aan de boys, de tuin en ‘the house on G street’, we moeten daar toch ook meters gaan maken.

En zo komt er dan weer een einde aan het weekend, er staat ons nog één volle werkweek te wachten voordat we ons gaan opmaken voor onze tweede vakantie van dit jaar, een repeat van de vakantie in september, kamperen in Susteren, hahaha, lekker naast de deur! Het belooft weer een gezellig lang weekend te worden, de hele groep verheugt zich er al op. Fijne werkweek allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: