Nieuwe keukenmachine —-> nieuwe kast —-> nieuwe keuken

De keukenmachines in huize Leike en Harieke zijn al heel wat jaartjes oud maar maken een herrie alsof er iemand sleuven staat te frezen, Gina vond het dus hoog tijd dat er maar eens iets nieuws moest komen. Zo gezegd zo gedaan, het moest wel een echte worden, een Kitchenaid. Wat rondshoppen, prijzen vergelijken en ziedaar, wat begon als de goedkoopste machine op Ebay in Duitsland eindigde op de 3e plaats achter de Bijenkorf met een 20% actie en de collishop van het Belgische Colruyt, het scheelde uiteindelijk toch maar weer mooi 35 pop. Tegen het einde van de week was het gevaarte in huis, jeez, een heel apparaat met ik weet niet hoeveel mogelijkheden, helaas mag je het nog steeds allemaal zelf doen, het is geen broodmachine waar je alles in dondert en dan wacht tot het brood klaar is. Maar goed, terug naar het verhaal, samen met de discussie over de nieuwe machine kwam het idee om dan toch maar een nieuw kastje in de keuken erbij te zetten zodat we ook opbergruimte hebben voor de Kitchenaid. Afdeling Gina, die ging weer op zoek en zie daar, we halen gewoon een kast bij Ikea met een gat voor de combimagnetron en wat laden, gemakkelijker dan kastjes.

IMG_20150419_192228 IMG_20150419_192253

Daar sta je dan bij de Zweedse meubelgigant, je vraagt om informatie en een behulpzame medewerker draait even een kast voor in elkaar op het beeldscherm. Wil je 2 diepe laden? Kan hoor, doen we, ik draai even een lijstje voor u uit meneer. En gewapend met dat lijstje met 15 verschillende artikelnummers mag je dan naar het magazijn waar je de hele zooi zelf uit de rekken mag gaan trekken. En nu hebben we het nog maar over één kast, dat zijn in deze setup 15 losse onderdelen, je zult maar een hele keuken nodig hebben, dan kun je een lunchpakketje en een thermoskan meenemen. Voor de boys vonden we ook nog een nieuwe knuffel, Harieke weet er niks mee te beginnen, Leike is in de zevende hemel, die doet niets anders als er maar op sabbelen (tutten).

20150407_203835 20150407_203849 20150407_210608 20150407_214446 20150407_214802

Thuis gekomen de zaak in opslag gelegd en donderdag een begin gemaakt met het in elkaar passen van planken, schappen en lades. Je moet het ze wel nageven, elke dwaas kan zo’n ding in elkaar zetten, en dan ook nog met een minimale voorraad aan gereedschappen.

IMG_20150412_213312

De dag erna een begin gemaakt en aan het einde van het weekend stond de kast rechtop. Er is nog een kleine wijziging doorgevoerd, er is een lade bij gekomen omdat we nog plek zat over hadden in het gat van de magnetronoven, bovendien moest ik toch terug naar de Zweedse wonderwinkel omdat de uiteindelijk toch incompetente medewerker ons teveel had verkocht. Daar sta je dan op zondag rond de middag in Heerlen maar je waant je in Duitsland, jeez, ze komen en masse over de grens. Na een dik kwartier te hebben staan wachten op mijn beurt bracht ik netjes de 2 scharnieren terug die te veel waren. Bloeddruk en irritatieniveau waren al iets gestegen, tot overmaat van ramp vraagt de juffrouw achter de balie waarom ik de spullen kwam terugbrengen. Net op het verkeerde moment op de verkeerde plek dus, toen ik haar in niet mis te verstane bewoordingen antwoord had gegeven over de incompetentie van haar collega en het gevolg dat ik nu op zondagochtend voor haar moest komen staan vond ze het verder niet meer veilig om mij nog aan te kijken of nog iets te zeggen. Hahaha, mijn dag werd alweer beter……

Uiteindelijk staat er nu een nieuwe kast oftewel opbergruimte voor de keukenmachine en ik had de dag ervoor tegen Gerard en Atie al uitgesproken dat dit zomaar eens het begin van een nieuwe keuken zou kunnen zijn, en jawel hoor, na enkele goedkeurende blikken zie Gina inderdaad dat de rest van de keuken in deze kleur ook mooi zou uitzien. Kom maar op met dat lunchpakketje en de thermoskan, ik zie ons al door de rekken dwalen om onderdelen te verzamelen. Boehoehoe…..snik…….the future looks grim……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: