Lang weekend

Vrijdag een dagje vrij genomen om in het huis van Sittard te gaan werken, het zal toch ooit leeg moeten. Inmiddels kwam er vanuit het geruchtencircuit terugkoppeling dat er interesse was voor de zwarte Golf van pa, een trouw autootje met slechts 102000 km op de teller, hij leefde meer onder de boom voor de deur dan dat hij asfalt onder zijn wielen door zag schieten, de laatste jaren kwam er jaarlijks slechte een paar honderd kilometer bij. Vrijdagochtend was daar dan ook het afscheid, hij krijg een nieuw tehuis. Dag Golfje, bedankt voor de fijne kilometers die we samen reden.

20150320_114943 20150320_114956

Vrijdagavond het Indonesisch buffet bij Rasa Senang in Roermond maar weer een keer overvallen, altijd een smakelijke maaltijd. Saillant detail: het is gewoon een Chinees die de Indonesische keuken aan de man brengt. Daarna door naar de traditionele weekbespreking waar we er maar een White Russian night van maakten, 1 deel Kahlua, 1 deel wodka en dat lekker aftoppen met room, niet zo’n heel klein beetje een caloriebommetje hoor, neemt niet weg dat we er een aantal per persoon hebben weten weg te zetten. Maar goed dat we te voet waren, poeh, je voelt hem uiteindelijk wel, haha. Ook op de vrijdagavond bereikte ons het droevige bericht van het plotselinge overlijden van oud buurjongen Hans Toma, dat was behoorlijk schrikken, een paar weken geleden schudde hij mij nog de hand op de crematie van pa.

20150320_181842 20150320_181946 20150320_182951 20150320_223303

Zaterdag natuurlijk de hondenschool, een aantal tradities zoals hondenschool en weekbespreking komt niet gauw iets tussen hoor. Na de hondenschool tijd voor een kleine lunch en de krant, helaas werd ik opgeschrikt door Gina met een telefoontje of ik ook op tijd was voor de afspraak. Afspraak? Welke afspraak? Oh shit, die afspraak. Raggen met de hap, direct naar huis en door Nat Art voor wat onderzoek en een afspraak voor een nieuwe stenciltje. Wordt vervolgd. De rest van de middag behoorde toe aan de tuin, gewapend met takkenschaar en beugelzaag trok ik de bosjes in om de hele zaak tot aan de grond af te zagen, de wortels moeten er nog met de kraan van de buurman uitgetrokken worden en dan is het begin er voor de nieuwe omheining. De vijver wordt gedempt, de scheve schutting heeft afgedaan en wordt vervangen, de rozen en druiven moeten nog gesnoeid worden, je ziet het, er staat ons nog een hoop te wachten. Zaterdagavond nog een rondje ouderlijk huis gedaan en een hoop troep in de container gegooid, oude kleren verzameld en nog wat spullen aan de kant gelegd voor het weeshuis van collega Ronald in Gambia. De rest van de avond een tandje terug geschakeld. Wel nog de eerste teek van dit jaar uit Harieke zijn kop getrokken, daar begint de ellende weer. Gelijk beginnen met biergist en knoflook, ’t is wel heel vroeg in het seizoen maar dat komt door de milde winter.

20150321_200306

Zondag dan, eerst de vrijheid genomen om een uurtje langer te slapen, daarna in de garage maar weer wat plaats gemaakt om spullen uit de erfenis neer te zetten, de rest van het zaagwerk in de tuin gedaan, de aanhanger helemaal volgestouwd en klaar gezet voor maandagochtend te gaan lossen op het milieupark en moe en voldaan op de bank in elkaar gezakt. Het zit er weer op, het weekend is alweer voorbij.

20150323_102047

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: