Het examen staat voor de deur

Ja mensen, het lijkt allemaal zo mooi, die Brauns zit maar altijd aan het bier en aan de snacks, maar er zit toch een addertje onder het gras. Zeg maar gerust een boa constrictor. Het zythologie examen komt met rasse schreden dichterbij. Voor het einde van de maand moeten we een concept laten goedkeuren voor ons eindwerk, dan hebben we nog een paar weken om te oefenen en daarna zijn we de Sjaak, mei en juni zijn de examenmaanden en het gaat beslist geen makkie worden. Voor mijn scriptie moet ik een thema bedenken, dit is gelukkig een stuk vrijer gesteld als vorig jaar. Leidend in het verhaal zijn 5 bieren, dit moeten bieren zijn die op de een of andere manier iets met elkaar te maken hebben. Bijvoorbeeld van dezelfde brouwerij, uit dezelfde streek of van hetzelfde type. En daarbij mogen we dan een menuutje bedenken. Dat wordt nog een weekje goed nadenken dus. Ik zou graag 5 biertjes uit ‘de Walen’ willen nemen omdat daar veel meer met bier en gastronomie wordt gedaan maar dat betekent dat ik de komende tijd dan heel wat tripjes voor de boeg heb, en het woordje tijd, daar is altijd een probleempje mee. Weet niet of dat plan gaat slagen.

Maar vanavond was het natuurlijk weer volop degusteren geblazen. 2 redelijk erin hakkende biertjes zullen we maar zeggen, een Witkap Pater van 7%, een Zonderik van 8% en een Bush Prestige van 13%, dat noemt men dan al gerstewijn (barley wine), dat heeft niet veel meer met bier te maken. Onze chefkok Jorn Goemans bedacht daarbij weer een paar gerechtjes om de smaakpapillen van zijn studenten te stimuleren.

20150316_194205 20150316_203804 20150316_203943 20150316_210122 20150316_213530 20150316_213618

Als eerste was daar de bloedworst met gekaramelliseerde appel en een uienring, als tweede een stoofpotje van lams met lentegroentjes in kippenbouillon en als derde en laatste een Mechelse koekoek, een patrijs of een parelhoen, ik weet het nog steeds niet, volgens mij was hij het ook even kwijt. Het was in ieder geval een semi wild vogeltje met een zoete roomsaus en zoete witte druiven. Het was weer bijzonder smakelijk, dat mag je van me aannemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: