Bier en gastronomie
Tussen de donkere wolken door priemt af en toe een bleek zonnetje, zo ook vanavond, de curus is in een stroomversnelling terecht gekomen, de zythologen gaan nu daadwerkelijk aan de slag met gastronomie. Maar omdat we nu beslag hebben gelegd op de keuken kunnen de fritesbakkers ons dus niet meer verblijden met gratis frieten en snacks, da’s wel jammer. Onze chef koks en zythologische leiders Andy en Jorn presenteerden ons weer eens 3 bieren om mee te werken, een Malheur 12, een Vanderghinste oud bruin en een oude Gueze van Timmermans. Als bijbehorende gerechten die in een menu passen van bovenstaande bieren werd aan ons als volgt aangeboden: de eerste was mozarella met kerstomaatjes, pesto en pijnboompitten, de tweede was een potje met daarin couscous met rode biet, feta en zure room en als derde en laatste gerecht een tarte tatin met een deegbodempje, gebakken gekaramelliseerde witlof met daarbovenop fetablokjes. Een heel aparte mengeling van ingrediënten maar wel heel lekker. Je moet dan bepalen welke bieren bij welke gerechten passen en natuurlijk kunnen motiveren waarom. Dit gaan we nog een paar keer oefenen, voor ons examen moeten we zelf een menuutje samenstellen (en koken) voor de examinatoren, vergezeld van een aantal soorten bier. Spannend hoor!
Recente reacties