Not funny !

Tijdens onze vakantie bereikte mij de 11e in Abu Dhabi het bericht dat senior weer een hersenbloeding had gehad en in het ziekenhuis lag, de beste plek om dan opgeborgen te zijn. Het is nu in 6 maanden tijd de 3e keer dat hij een bloedinkje krijgt, je gaat je dan afvragen wanneer het ophoudt. Na thuiskomst natuurlijk alles op een rijtje gaan zetten en gisteren een gesprek gehad met de neuroloog. Hij slaapt momenteel veel, eigenlijk nonstop, en er is de laatste week weinig eten in gegaan, dat baart zorgen. Ook ‘bekend’ eten van thuis wil er niet in. Op de momenten dat hij wakker is gaat het goed, hij is helder en kan gewoon praten en alles bewegen, dat geeft een goed gevoel. Om te zorgen dat hij niet helemaal verzwakt hebben we besloten om hem voorlopig via een maagsonde voeding toe te dienen. Ook zal hij het revalidatietraject ingaan om toch zo snel mogelijk zoveel mogelijk kracht weer terug te halen. De volgende stop is wel een verpleegtehuis, terug naar huis dat zit er niet meer in. In het gesprek gaf de arts aan dat er twee mogelijkheden waren, vooruit met alles wat mogelijk is of stoppen en hem dood laten gaan. Oef, dat komt dan aan als een vuistslag midden in je gezicht. Natuurlijk zijn we er al een tijdje op voorbereid dat er op elk moment iets kan gebeuren maar als er dan een kleinigheidje gebeurt en je krijgt te horen dat ‘laten dood gaan’ één van de twee opties is dan schrik je toch wel even. Wordt vervolgd.

Last week while we were vacationing in Abu Dhabi I received a message that dad had suffered another stroke, his fourth one in about 6 months, and he’s in hospital again. When he’s awake he’s lucid and talks normally, his limbs are in good order so there is hope. But he sleeps a lot and is not taking in any food. After a meeting with the neurosurgeon we decided to go with feeding him through a tube directly into his stomach. The surgeon actually gave me 2 options, go for it with everything they have or just stop everything and let him die. Obviously we’re prepared for the worst at any time but if you’re getting told that just letting him die is one of two options that hits you like a ton of bricks. Let’s hope he’ll recover to an acceptable level soon. He’ll be moving to a nursing home in the upcoming weeks, living at home will no longer be an option. To be continued.

20150215_163134

Advertentie

2 Reacties op “Not funny !”

  1. Ria Daniëls zegt :

    Veel sterkte!! Dergelijke keuzes zijn heel moeilijk en hartverscheurend om te maken. Als buitenstaander is het makkelijk om te zeggen dat het gezond verstand moet spreken en niet het hart, maar ik zou het ook niet zo kunnen als het om mijn moeder ging.

  2. Jan vossen zegt :

    Veel sterkte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: