Een dagje spijbelen

Maandag, een mooie dag een te spijbelen, gewoon een dagje voor mezelf. Het begon al lekker, geen water uit de kraan. Tjonge, wat is dat lastig. Tjonge, wat is dat toch een luxe, water uit de kraan. Pas als je het niet meer hebt besef je hoe verwend je bent. Gelukkig hebben we altijd wel een paar kannen water staan dus zo’n drama was het eigenlijk niet. Ik had me achter de bus kunnen wassen natuurlijk onder de kleine douchekop maar de Marco’s watertank is afgetapt voor de winter, dat ging dus ook niet. Even na de middag had de waterleidingmaatschappij de oorzaak gevonden: een lek! Nee? Serieus? Je meent het. Van Susteren tot Grevenbicht geen water, ettelijke tienduizenden mensen zonder water maar ook bedrijven en nog erger, bejaarden- en verzorgingstehuizen. Maar goed, na de middag was het leed geleden en konden we weer volop met het natte goedje aan de gang. Wat is een douche dan ineens lekker, haha. Na de middag de neus nog even in de boeken gestoken en na een fikse wandeling met de honden Marco richting Hasselt gedraaid, jazeker, maandagavond cursus zythologie.

Het werd een hele openbaring, bier is gezond, bier moet, bier doet je goed! Hahaha!! Een studie heeft uitgewezen dat dagelijkse consumptie van bier, bij vrouwen 1-3, bij mannen 2-4 consumpties, een verminderd risico geeft op hart- en vaatziekten. Nou, dat is toch precies wat we willen horen of niet soms? Dat er andere studies zijn dat dat weerleggen en dat je voor je dokter of een psycholoog bij een dagelijks gebruik van alcohol gewoon een alcoholist bent dat laten we ook maar in het midden. Enfin, terug naar de les ‘bier en gezondheid’, we kneedden wat deeg om te zien hoe gluten ontstaan en leerden hoe je glutenvrij moet koken, nou ja, de basis dan. En in het kader van ‘weg van de snelweg’ kregen we 2 bieren voorgeschoteld die niet zo voor de hand liggend zijn. Een glutenvrij Quinua van Mongozo en een suikervrije Quest van brouwerij de Graal. Het eerste is een fair trade product, Max Havelaar, je kent het wel, het andere is speciaal voor diabetici. De beoordeling: Quinua is een wat vlak, smaakloos bier van hoge gisting, er zat een dermate grote hoeveelheid gistvlokken in de fles dat je glas wel op een aquarium leek met alles wat erin rond dwarrelde. Nu is wat gist beslist niet slecht of vies maar om als brouwer je afvalberg te verminderen door het naar de consument af te voeren? Mwoaw, kweenie of dat de oplossing is. Tweede biertje dan maar, de Quest, ook van hoge gisting met zelfs 9% vol. alc. Smaakte niet verkeerd, schijnt ook redelijk moeilijk te brouwen te zijn om er dit recept uit te krijgen.

20150119_200345 20150119_202314 20150119_202529 20150119_205526 20150119_205536

Voor de verandering was de les eens iets vroeger afgelopen dus direct Marco weer de sporen gegeven richting de dieselpomp waar we steeds vriendelijker wordende prijzen op het bord zien staan. Daarna naar huis om nog een uurtje gezellig samen te keuvelen en onze tong en smaakpapillen nog even te trakteren op een werkelijk fenomenaal lekkere Vicus als slaapmutsje. Truste wereld, we zijn er weg van!

20150119_232841

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: