Kerstmis 2014

Al met al een rustige kerst, kerstavond bereikte ons het bericht dat Ger de buurman schuin tegenover gestorven was, hij was al langer ziek en had die middag de morfinepomp gekregen. Kerstdag brachten we een bezoekje aan oud collega Jan die in een revalidatiecentrum verblijft, Jan heeft in 2013 toen hij een paar dagen bij vrienden was door een freak accident een dwarslaesie opgelopen, hij is echter een vechter en ploetert dapper voort om toch zoveel mogelijk mobiliteit terug te krijgen. Traditioneel zijn met de feestdagen ook de bezoekjes aan ouders en schoonouders waarna wij ons in onze burcht terug trekken en genieten van de vrije dagen. De boys krijgen dan meestal wat extra aandacht, zo ook dit keer, de werkbank werd leeg gemaakt en er is weer een flinke pluk bruine en witzwarte haren uit hun jassen getrokken.

Helemaal achter in de kast vonden we een stapel post uit 2003, kerst- en verjaardagskaarten van 11 jaar geleden. Er is een hoop veranderd in die periode, een aantal mensen op de kaarten zijn ons inmiddels al ontvallen, echtparen die geen echtparen meer zijn, zieken die aan de beterende hand waren maar er inmiddels ook niet meer zijn, er verandert een hoop in slechts enkele jaren.

Proost Geert Vermeulen  20141227_195543

Zaterdag hadden wij als tafelgenoten onze favoriete CBR examinatoren Ton en Louise en Braunie speelde bob. Uh…hoe doe je dat dan met 2 van die mensen aan boord? Ben je dan nerveus? Handen netjes op tien voor twee en met je kop zwengelen of die los op je romp ligt om maar te laten zien dat je ook in je spiegeltjes kijkt? Natuurlijk niet, ik ben niet op examen, ik heb mijn setje compleet. Als het ze niet bevalt dan rijden ze de volgende keer maar zelf, hahaha. Het was weer een gezellige avond, we dronken er zelfs eentje op kosten van onze favoriete dierendokter Geert, die vond dat wij als trouwe klanten wel een rondje verdiend hadden. Goeie! En zoals gewoonlijk kregen we bij de Bolleberg weer een bordje lekkers voorgeschoteld, Wildschweinbraten, kabeljauw, mixed grill en een schnitzel a la Ron.

Rbw

Vandaag was de uitvaart van Ger, zowel kerk als crematorium, dat zie je niet meer vaak. Het was erg druk, hij was populair in het dorp. Wat opviel was dat de begrafenisondernemer beveiliging had ingehuurd om onze straat in de gaten te houden omdat die er natuurlijk verlaten bij lag. Goed initiatief, dat verdient lof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: