Turbulente tijden, lees gauw verder hier op berke.nl !!!

Hallo fans en leesvrienden, ja, het zijn turbulente tijden in huisje weltevree, ik al ze even afraffelen met terugwerkende kracht:

Kinho clubkampioenschap, Leike op bezoek bij de clubmatch in Belgie, Bxc3xa8rke en Leike gepubliceerd, Leike ook op de Royal Canin kalender, Leike ZG op de show, ingebroken in ons busje, Bxc3xa8rke blind, heerlijk weekend Nederweert, puppybezoek bij Jan & Lenie, de bbq in Oostvoorne, verder terug weet ik het niet meer, sorry.

Het afgelopen weekend stond in het teken van het jaarlijkse excuus van onze hondenschool om een feestje te organiseren: clubkampioenschap. Het was een lange maar o zo gezellige dag, de eerste reacties waren alweer uitingen van louter tevredenheid. Er zwerven dik 500 plaatjes rond die er geschoten zijn, maar die komen ergens anders te staan.

De zondag ervoor trokken we even een spurt naar Beerse in Belgica, daar was de clubmatch van de Belgische Newfies, wat een heerlijk relaí troepje honden en mensen. Als we hadden geweten hadden we onze Leo beslist ingeschreven. Ook een van mijn mentors (mwoah) Theo Leenen was van de partij, maar meer om een leuke dag te beleven geloof ik.

Zaterdag viel het NNFC clubblad in de bus, jawel hoor, ook hier hebben we weer een publicatie te pakken, de jongens in de ondergaande zon.

Leike heeft afgelopen zaterdag op de show in Echt gelopen, een thuiswedstrijdje, lekker is dat, zo vlak bij huis. Onder de bezielende leiding van Clara heeft hij wederom een Z(eer) G(ezellig) weten weg te slepen. Zoals we hem kennen ging het een tijdje goed maar daarna vond hij het welletjes met dat serieuze gedoe, spelen en in de riem hangen is toch veel leuker? Dan kan die keurmeester ook eens zien hoe goed ik mijn kop en kont kan schudden. Al met al een gezellige dag, zeker als je niet zelf met die springboon hoeft rond te drentelen, hihi.

We hebben het gehaald, Leike komt op de Royal Canin kalender van 2012, uit 5512 plaatjes zijn er 12 of zo gekozen en hij is er xc3xa9xc3xa9n van, statistisch gezien een winkans van 1:460. Iedereen die gestemd heeft van harte bedankt, het bier ligt koud, wijn en andere versnaperingen ook, kom maar lekker vieren.

Bxc3xa8rke is zo goed als blind, in de nacht van 26 op 27 juni heeft hij waarschijnlijk een 2e beroerte gehad en heeft hij het licht in zijn ogen zo goed als verloren. We wisten natuurlijk wel dat het ging gebeuren, we zijn al meer dan een jaar aan het soebatten met zijn ogen, maar dit is van de ene op de andere dag gedaan. De eerste reactie die je hoort is xe2x80x98zieligxe2x80x99 maar dat is helemaal niet zo. We beginnen gewoon een nieuw hoofdstuk in de opvoeding, jaja, na 9 jaar beginnen we weer opnieuw. Ik moet zeggen dat hij zich wonderbaarlijk snel aanpast aan de nieuwe situatie, natuurlijk loopt hij zich nog her en der te pletter maar het wordt langzaam beter, geef het nog een paar weken en dan kan hij er goed mee omgaan. Los lopen is nog wat moeilijk maar dat komt ook nog wel. Voor onze vakantie in september zijn we nog op zoek naar een oplossing, wie kan/wil Bxc3xa8rke verzorgen, eventueel house-sitten, de arme kerel heeft zijn oogdruppels en zalf op gezette tijden nodig. Als iemand een oplossing kan aandragen dan is dat van harte welkom.

Afgelopen vrijdag stond de buurman al vroeg aan de deur, onverlaten hadden Marco (busje) op zijn bek(=ruit) geslagen en de radio/navigatie en nog wat kleinigheidjes ontvreemd. Het zijn maar spullen maar de rompslomp die je ervan hebt kun je missen als kiespijn, geloof me. Het ergste is nog dat het op een professionele manier is gebeurd, we zijn dus in de gaten gehouden, men wist wat er te halen was en op zeker moment slaan ze dan toe. Marco verkast binnenkort dan ook achter slot en grendel in de nachtelijke uren, lullig eigenlijk dat je je eigendommen waar je zelf lang voor gespaard hebt en superzuinig op bent moet afschermen van de buitenwereld maar  ja, de maatschappij is naar de kloten en men heeft nergens meer respect voor.

Het demo weekend bij Jetty in Nederweert was als vanouds weer supergezellig, zaterdag miezerde het wat maar zondag was een perfecte dag. De honden hebben weer lekker kunnen rondplonzen in de vijver, de mensen hebben het ook weer leuk gehad, dus wat wil je nog meer.

2 weken ervoor was er het bliksembezoek aan Kobus in Herkingen, goed gelukt verrassinkje voor Gina, die had het werkelijk pas in de gaten toen we voor de deur stonden, aansluitend was er de bbq in Oostvoorne, ook beregezellig. En zo hotseknotsen we heen en weer door de Europese prairielandschappen.

 Zo, verder terug in de tijd weet ik het al niet meer dus we gaan deze post sluiten. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Plaatjes komen nogxe2x80xa6xe2x80xa6xe2x80xa6

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: