Alles sal reg kom

Het gaat op en af met Tjeuke, maar gelukkig meer op dan af. De afgelopen week houdt hij steeds vaker zijn eten binnen, er komt zowaar weer aan de achterkant iets uit, dus dat betekent dat zijn lichaam dingen opneemt, gelukkig maar. Tijdens de bijna dagelijkse weegsessies is gebleken dat hij toch alweer met horten en stoten een kilo erbij heeft gekregen. Geloof me, we kijken hem groot, hij heeft natuurlijk een beetje achterstand opgelopen ten opzichte van zijn zussen maar ik denk dat hij aan een inhaalslag is begonnen. Hij staat op een dieet van gemengde voersoorten: puppybrokken, gewone brokken, pens, kippegehakt (ik het schijt aan de nieuwe spelling), iets ‘bladiebladiebla high energy’ van Hills, macaroni en havermoutvlokken, dat allemaal bij elkaar gegooid met een scheut water erbij en klaar is Kees. Natuurlijk ziet die troep uit alsof het al een keer gegeten is maar what the hell, als het maar in die kleine bruine nozem verdwijnt. Ik zweer je, als zijn bak groot genoeg was dan zou hij er gewoon in duiken, hij vindt het heerlijk. Er Frixdft wie ein Scheunendrescher zou de Duitser zeggen.

Vanavond was het weer even slechter, weer een episode van verkeerd ademhalen dus ademtekort en stress, of omgedraaid, te gek gedaan, stress, ademtekort, hyperventileren. We hebben op het punt gestaan om er aan de achterkant een ampul valium in te gieten, dat wordt namelijk direct door het lichaam opgenomen en heeft heel snel effect, gelukkig stabiliseerde de ademhaling zich na een minuut of 10 weer een beetje, voor de zekerheid en om te voorkomen dat we weer terug naar af gaan wel een extra half tabletje erin gefrot, gelukkig hapt hij gewoon met zijn ogen dicht naar alles wat via of als hand naar beneden komt, makkie dus, maar wel oppassen met je vingers. Alles sal reg kom zegt de Zuid Afrikaan, alles komt goed.

Maar we hebben ook nog leuk nieuws, de Paashaas heeft de (hopelijk) pappa van onze (hopelijk) volgende puppy naar Nederland gebracht, het is een echte Fransoos maar dat groeit er hopelijk uit. Ja, nu staan jullie natuurlijk weer te kijken met zo’n vragende blik in je ogen: waar heeft ie het nu weer over, ze zijn nog met de ene bezig en praten alweer over een volgende? Welnu, over een jaartje of 2-3 is het de bedoeling om een nestje te fokken met Tjeuke zijn zus Rhea, en om de keuze niet al te moeilijk te maken en om te voorkomen dat er tegen die tijd weer naar een geschikte dekreu gezocht moet worden hebben Kooos & Jetty besloten de dekreu maar al als puppy in huis te nemen. En als er reutjes in het nestje zitten dan begint het spel van voren af aan. Bienvenue au Pays-Bas mon cher Dion, we hopen binnenkort eens lekker met je te kunnen knuffelen. En ook hartelijke felicitaties naar kennel End of the Line met hun prachtige aanwinst.

Rhea & Dion:

Rhea1000984  Dion129

Advertentie

Een Reactie op “Alles sal reg kom”

  1. Louise zegt :

    Hallo Eric en Gina.
    Heerlijk om te horen dat het beter gaat met Tjeu.En wat maakt het uit hoe z,n maaltijd eruit ziet,ik kan het me het wel een beetje voorstellen (als het er maar in gaat en blijft). En ik heb die kleine Dion al in m,n armen vast mogen houden en hij is Geweldig,samen met Rhea een prachtig stel.
    Nou Groetjes uit Belgie en een paar flinke Knuffels voor Berke en Tjeu!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: