Het gaat prima

Eigenlijk gaat het beter dan verwacht, de kleine buine bulldozer gedraagt zich redelijk netjes, we zijn er bijna altijd op tijd bij om hem naar buiten te brengen na zijn hazeslaapjes zodat we de keuken droog houden dus al met al zijn we best wel tevreden. Gisteren, vrijdag, was de dag dat er ergens in de middag de energiecapsule in Tjeuke kapot sprong want hij werd me toch ineens een partij levendig en brutaal, heerlijk. En onze Bxc3xa8rke kijkt nog altijd vragend naar ons, "wanneer brengen jullie hem naar huis?, ik wil m’n rust terug." Jammer kereltje, dat gebeurt niet, jouw dagen van beroepsluilak spelen zijn voorbij. Lopen aan de riem is voor Tjeuke nog niet vanzelfsprekend en gaat dan ook nog niet van harte maar we maken vorderingen, we komen nu al tot op de hoek van de straat en terug, bij elkaar toch al gauw zo’n 100 meter, helemaal niet slecht. We doen er weliswaar bijna een half uur over maar ook daar wordt aan gewerkt.

Vanmiddag was het tijd om, na een paar dagen gewend te raken aan de nieuwe thuisomgeving, de buitenwereld te gaan verkennen. Achterin het bussie in zijn eigen kennel, luid krakelend natuurlijk "wat moet ik hier in dat hok, wat zijn dat voor geluiden, help, mijn huisje beweegt" en ga zo maar door. De oplossing bleek eenvoudig: de radio iets harder en je  hoort er niks meer van, hahahahaha, gemeen hxc3xa8. Na slechts enkele minuten waren we al op het eerste adres bij Edje en Joel, helaas, niemand thuis. Tjeuke even eruit gehaald, laten snuffelen en weer achter de tralies gezet op weg naar het onze 2e bestemming van vandaag: Overhoven. Hij heeft in ieder geval niet meer geklaagd (weet je nog? de radio stond hard) Daar werd hij direct flink geknuffeld door Frank, Francine & Ruth, de andere 2 nichtjes hebben we niet gezien, die bleven wijselijk boven, die zijn al bang van een pluche hond ter grootte van een sleutelhanger, dus met een levende hond ter grootte van een stofzuiger hoef je al helemaal niet op de proppen te komen, dan gaan de sirenes aan en is het huis te klein. Door naar de oma’s en de opa’s helaas, slechts de helft was thuis. Ook hier werd er natuurlijk weer uitbundig geknuffeld. En toen had Tjeuke het wel weer gehad, rolde zich op en was vertrokken naar dromenland. Eenmaal thuis was het weer etenstijd en bulldozerde hij zich binnen de korste keren weer door een portie brokken en vlees heen. En ten tijde van deze posting ligt hij alweer te maffen. Er heeft inmiddels een wisseling van de wacht plaatsgevonden, Tjeu vindt ineens dat zo’n kussen ook wel lekker is om op te slapen en onze Bxc3xa8rke heeft ineens het nakijken, opgestaan is plaats vergaan, nietwaar? Gelukkig hadden we nog een kussen dus nu liggen ze allebei in de keuken. Het personeel ziet maar hoe het zich opvouwt in dat pijpelaatje om alles te regelen, het lijkt af en toe op twister zoals je je in allerlei bochten moet wringen.

Tn800_dsc_0375_2 Tn800_dsc_0379_2 Tn800_dsc_0385_2  Tn800_dsc_0373_3Tn800_dsc_0390

Tn800_dsc_0387_2en daar was ook de ontmoeting van de cavia, ook leuk, speeltjes die piepen en weglopen, da’s nog helemaal nieuw.

2 Reacties op “Het gaat prima”

 1. Nicole zegt :

  Nou als Tjeuke zijn belevenissen zo lees voelt hij zich prima thuis bij jullie.
  En het lijkt erop dat Berke zich er maar bij neergelegt heeft aan de foto’s te zien.
  Knuffel voor allebei de knullen,

  groetjes Nicole

 2. miranda zegt :

  Ohhhhhhh, Ahhhhhhh……… nou, Tjeuke heeft hier ook drie fans erbij, wat een schatje. Denise en Maxime zijn er helemaal weg van, ze willen er ook eentje…… yeah right, hier wandelen ze gemiddeld 1 keer per maand met Grizzy……… gaat dus niet gebeuren! Zeg maar tegen Berke dat we hem ook heeeeeeel erg lief vinden. Apart trouwens die gemengde kleuren, dacht dat NF altijd zwart of bruin waren…….. weer iets geleerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: