Tjeuke en de warme Ibiza

Het klinkt een beetje als de titel van een kinderboek, het heeft echter niks met elkaar te maken. Alweer gefopt. Tjeuke, tja, wat zal ik zeggen, voor degenen die het nog niet wisten, zo gaan we onze kleine bruine Newfy noemen. Okee, zijn echte naar is Saturn maar Tjeu past veel beter bij Bèr. Iedereen houdt natuurlijk het puppydagboek zo’n beetje elke dag in de gaten dus eigenlijk hoef ik er niet veel over te vertellen. Hebben jullie ook al allemaal naar het filmpje van de kleine knuffelaars gekeken? Klik hier om het filmpje te bekijken.

Zo, en nu de warme Ibiza. Ja mensen, het is zover, na een half jaar soebatten om iemand te vinden die zijn verstand wilde gebruiken is het dan eindelijk zover, de standkachel zit erin. We zullen het eerst even hebben over de voors en tegens van zo’n ding. Als je hem niet hebt weet je niet beter, maar als je hem hebt wil je hem nooit meer kwijt en vraag je je af waarom je niet al jaren zo’n ding in je auto hebt. Op druilerige en koude herfst- en winterochtenden is er toch niets fijner dan in een auto te stappen die van binnen al lekker warmgestookt is en waarvan de motor ook al opgewarmd is. Toegegeven, het kost iets minder dan een half litertje benzine maar je krijgt er een hoop voor terug. Bovendien heb je minder slijtage omdat je niet meer met een koude motor vertrekt waardoor je verbruik minder is en op hele koude dagen zijn je ruiten ook al ontdooid, scheelt weer een paar minuten krabben. En, niet onbelangrijk in deze tijden van groen en milieubewust zijn: warme motor –> minder verbruik / betere verbranding –> minder schadelijke uitstoot uit de uitlaat! En dat is toch wat iedereen tegenwoordig wil of niet soms? Wij willen in ieder geval nooit meer zonder, tenzij we ergens richting de evenaar gaan wonen en het nooit meer koud is, maar dat zit er voorlopig niet in.

Enfin, probleem was dat Eberspxe4cher geen voorstel voor een inbouwplek kon geven voor de kachel en verschillende inbouwstations het bekeken hebben en tot dezelfde conclusie kwamen: past niet. Dat krijg je als je een beul van een motor koopt waar ze zoxb4n klein autootje overheen hebben getrokken, dan is er nergens plaats. Alles zit in de weg, de turbo, de intercooler, de elektrische stuurbekrachtiging, de motor, de aircopomp, de mistlampen en noem maar op. Maar…………we stootten op een luisterend oor bij Auto City Alsdorf, effe over de grens, Herr Ohler, 38 jaar in het vak en een ouwe rot wat de inbouw van standkachels betreft, is de uitdaging aangegaan en heeft gewonnen. Na wat denkwerk, 2 dagen noeste arbeid en een handvol vernuft doet het kacheltje nu driftig zijn werk als de knop omgegooid wordt of hij bij zijn geprogrammeerde tijdstip is aangekomen. Nu is de Ibiza echt zoals Gina hem wilde hebben (verwend mens ook). Karren maar weer met die kleine grijze donderbus. Vroem vroem………………..

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: