Het afgelopen half jaar in een notedop

Ja mensen, het is alweer een hele poos geleden dat er nog regelmatig op de blog wat werd bijgehouden, maar we gaan er nu weer aan werken om het geheel weer regelmatig van nieuwigheidjes te voorzien. We zullen even het afgelopen half jaar doorlopen in een marathontempo.

Vorig weekend zijn we nog maar even zelf gaan controleren of het allemaal echt waar is, en ja hoor, die Zenga is bijna net zo rond als ik, je krijgt je armen er amper omheen, het zit dus wel goed met die lading puppies. En nu maar hopen dat ze er allemaal gezond uit komen. Over een weekje of 2 is het zover, dan moet er een nestje bruine beertjes geboren worden. We wachten natuurlijk vol spanning af wat er allemaal gaat gebeuren. Het was in ieder geval een supergezellige middag met Koos en Jetty in Hoek van Holland. Klik hier voor een kijkje in het puppy dagboek

Wat is er nog zoal gebeurd, ik weet het door alle drukte af en toe niet meer. Oktober stond in het teken van verschillende feesten en feestjes, daar zijn we natuurlijk altijd voor te vinden. De maand september werd zowat in zijn geheel in beslag genomen door onze vakantie in de Rocky Mountains en de westkust van Canada en USA, zie elders ons verslag van deze trip. Augustus? Ik weet het niet meer. Juli? Clubkampioenschappen bij onze hondenschool Kinho met de traditionele gezellige feestavond erna, wederom een bijzonder geslaagde dag. Juni? Kweenie. Mei? Ja, mei, een maand die we niet snel zullen vergeten, het was een drukke maar geweldige maand. Begin mei een weekje op vakantie naar Rhodos, lekker in het zonnetje genieten van het voorjaar. Na thuiskomst natuurlijk het afscheid van de gouden pijl, de ‘Golden Arrow’ maar kort daarna de verwelkoming van ‘de Paarse Pijl’, na wat overweging ben ik toch weer terug bij mijn lievelingsmotor, de BMW K-serie. Na 2 K100’s was het prettig ‘thuiskomen’ op de K1100, alhoewel er een jaar of 10 tussen heeft gezeten was het opstappen vanzelfsprekend alsof er geen dag tussen heeft gezeten. Hij is niet echt mooi, niet alleen omdat hij pimpelpaars is, het heeft een beetje de vorm van een baksteen en zo wordt hij dan ook liefkozend door eigenaren genoemd: de ‘flying brick’. Maar het hele concept heeft mij sinds het op de markt komen van het model in 1983 aangesproken, eenvoudig, doeltreffend en gemakkelijk, goed doordacht en zijn tijd al jaren vooruit. De eerste motor die met injectiesysteem was uitgerust, de eerste met ABS, de eerste met een plat liggende motor met daaraan een bak en de aandrijving, net als bij een auto. Onze overheidsdiensten hebben hem niet voor niets jarenlang gebruikt. En, ook niet onbelangrijk, ik kan erop rijden zonder last van mijn hernia te krijgen, allemaal pluspunten dus. Hij heeft inmiddels wat onderhoud en tlc gehad, in de winter wordt hij nog wat verder vertroeteld en klaargemaakt voor het voorjaar, alles komt goed.

K1100lt

De laatste zaterdag van mei stond in het teken van de trouwerij van goede vriend Ger met zijn Anne-Wil, het was een onvergetelijke dag, niet alleen voor het bruidspaar maar zeker en vast ook voor de gasten. Een prachtige ceremonie in de Amstelkerk, een gezellige receptie aansluitend, een boottocht met 2 rondvaartboten voor het hele bruidsgezelschap door de Amsterdamse grachten om uiteindelijk af te meren aan het Amstel hotel waar we tijdens een 5 uur durend diner in de watten werden gelegd en hebben genoten van alle heerlijkheden die er geboden werden. Echt waar, een dag om nooit te vergeten.

Inmiddels is het allemaal weer verleden tijd en het jaar is bijna om. Vol verwachting kijken we natuurlijk wat 2009 ons gaat brengen, ach, gezondheid is en blijft het belangrijkste.

Inmiddels is het eerste jaar van de opleiding tot gediplomeerd hondeninstructeur met goede cijfers afgesloten en het tweede jaar alweer begonnen, na een aantal lessen is de stagetijd aangebroken, ik heb gekozen voor MTV in Neeroeteren, vanwege hun positieve lesmethode en omdat het verhoudingsgewijs het dichtste bij huis is. We zijn er goed ontvangen en opgenomen in de instructeursgroep, ik heb al slechtere ervaringen gehoord. We doen als stagiaires in ieder geval ons best voor de club en hopen in het komende half jaar nog veel op te steken. Nog even doorbijten tot juni 2009, als we met z’n allen erdoorheen komen is Belgisch Limburg weer 14 hondeninstructeurs rijker. Jaja, wie had dat nog ooit gedacht dat Harieke uit eigen vrije wil nog eens naar school zou gaan

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: